۱۶ خرداد ۱۳۸۵، ۱۳:۳۰

دستگاه كاهنده انرژي تخريبي زلزله در دانشگاه صنعتي اميركبير ساخته شد

دستگاه كاهنده انرژي تخريبي زلزله در دانشكده مهندسي عمران و محيط زيست دانشگاه صنعتي اميركبير با همكاري پژوهشگاه بين المللي زلزله طراحي و ساخته شد.

به گزارش خبرگزاري مهر، "فرشيد خالقيان" - مجري طرح با اشاره به اينكه يكي از ابزارهاي مفيد و كارآ و انرژي هاي مخرب را ميراگر ذكر كرد و گفت: ميراگرها، ابزارهايي هستند كه با تبديل انرژي به حرارت در اثر اصطكاك، نيروهاي وارد شده به ساختمان ها را به حداقل مي رسانند.

وي افزود: در اين طرح نوع ساده و ارزان قيمتي از اين ميراگرها ساخته شد كه امكان توليد آن در كشور به راحتي و با قيمت بسيار مناسب وجود دارد.

مجري طرح اضافه كرد: تاكنون هزينه گزاف انواع خارجي اين دستگاه مانع از آشنايي متخصصان داخلي و همچنين به كارگيري اين سيستم در مراحل مقاوم سازي يا درطراحي ساختمان ها شده است.

خالقيان كاركرد اين دستگاه را مانند نوعي ترمز ذكر كرد كه در آن از لنت هاي ترمز صنعتي با ويژگي هاي فيزيكي مورد نظر استفاده مي شود.

وي افزود: اين لنت روي دو صفحه فلزي مقاوم در مقابل هم و در محل تلاقي بادبندهاي ساختمان، به آنها متصل مي شود به گونه اي كه درهنگام وارد شدن نيروهاي جانبي ناشي از زلزله اصطكاك لنت ها انرژي حركتي را به گرما تبديل كرده و مانع از اعمال نيروهاي بزرگ زلزله به سازه مي شود.

خالقيان گفت: با تغيير مقاومت اصطكاكي، ميزان فشار و اندازه قطعات به كار رفته در اين ميراگرها مي توان مقاومت هاي مختلفي از آنها را به دست آورد.

مجري طرح اين دستگاه را قابل استفاده در مرحله طراحي و همچنين مقاوم سازي ساختمان هاي موجود ذكر كرد و گفت: با توجه به اين كه در اين سيستم نيازي به تغيير پايه ريزي (فونداسيون) نيست، نصب و كاربرد آن نيز در مقايسه با ديگر روشها به آساني انجام مي شود.

وي افزود: در آزمايش هاي عملي انجام شده پس از شبيه سازي رايانه اي، زلزله هاي مختلفي از جمله زلزله طبس شبيه سازي شده و به سيستم اعمال شد.

خالقيان اضافه كرد: نتايج اين آزمايش به خوبي كارايي ميراگر انرژي زلزله را نشان داد.

کد خبر 335851

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha